HELA DENNA SIDA ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED ABILICA.

Missa inte senaste träningstrenden

Det här är ett annonssamarbete tillsammans med Abilica

En av de senaste träningstrenderna som kommit i kölvattnet efter crossfit är rack. Det är på många sätt jämförbart med ett multigym, men likväl lite annorlunda. Vanligtvis utgår träning i ett multigym med hjälp av vikter till skillnad mot rack där du tränar med den egna vikten eller fria vikter.
Eftersom det går att träna i stort sett allt i rack så behövs inte så mycket annan stor utrustning. Därför går det att spara plats med hjälp av ett rack, i stället för att köpa flera olika bänkar och multigym för att täcka behovet. En annan fördel med ett rack är den solida konstruktionen som klarar intensiv användning.

JLIGHETER MED RACK

Med ett rack skapas otaliga träningsmöjligheter. Normalt finns olika fästpunkter för olika övningar där den egna kroppen fungerar som vikt, så som dips och pullups. Ofta finns även fästpunkter för träningsband som gör att du får ut mer av bandet. Träna gärna två och två, sätt samman några övningar där ni varierar vem som gör de olika övningarna. På så sätt blir träningen roligare och mer krävande.

Vanliga grundövningar med fria vikter, som t.ex. knäböj, är perfekta övningar i ett rack. Säkerheten är den största fördelen när man kör tunga grundövningar i ett rack. Tack vare ramen runt om har man alltid extra säkerhet om man förlorar kontrollen över skivstången. Dessutom finns möjligheten att exakt ställa in stångens höjd med hjälp av dem justeringshål som finns hela vägen på ett rack. På vanliga stativ finns det ofta bara några få hål, vilket gör det svårt att ställa in perfekt höjd för skivstången.

I många rack finns även plats för dina vikter, som enkelt kan hängas upp.
Det finns även en del extrautrustning till ditt rack,som gör att du enkelt kan utföra ännu fler övningar. Abilica RopePull System är två produkter i en, Abilica Rope Pull Loop är ett kraftigt rep med heltäckande flätning i en sammanhängande ögla. Här får du möjlighet att göra olika repövningar i sammanhängande intervaller. Abilica Rope Pull är en stark dragpunkt för tunga dragövningar. Enkelt att öppna för montering av alla typer av passande rep. Fem mellanpunkter som ger högt motstånd.

OLIKA RACK FRÅN ABILICA

  • Abilica PowerRack 006 är Abilicas instegsalternativ. Det är ett prisvärt PowerRack med möjlighet för drag-/roddstation. Läs mer här.
  • Abilica PowerRack 024 är ett stabilt PowerRack med ”dra och vrid”-fästen som flyttas snabbt och enkelt. Läs mer här.
  • Abilica PowerRack 8005 har allt du kan önska dig. Flyttbara handtag för pullups/chins, två fästen för 50 mmskivstång, många fästpunkter för träningsband och andra tillbehör, samt gott om förvaringsplats för vikter. Läs mer här.

Mer information om våra produkter och rackutrustningar hittar du här!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.