BLOGGMENY

MAREN ERDVIK

Jag är 28 år och kommer från Sørland, närmare bestämt sommarstaden Kristiansand. Jag arbetar som sjuksköterska och som personlig tränare på Solsiden PT-center. Jag driver också en av Norges största träningsbloggar: fitliving.blogg.no. Där delar jag med mig av dagliga träningspass, recept, olika tips och trix för nya övningar, olika träningsformer och vikten av träningsglädje.
Jag har alltid varit en aktiv person, med bakrund som aktiv gymnast i många år. Nu sysslar jag mest med styrketräning, träning med bara kroppen och joggningrundor i skogen. Fysisk aktivitet gör mig energisk och glad, och det är just det som är min största motivation till att leva en aktiv livsstil.

 Träningstips från Maren:

Pull up

Muskler som tränas: Skulder

Stå upprätt med stolt hållning (brösten fram och skulder tryckta bakåt).
Lägg bandet under fötterna och håll i det med händerna framför kroppen. Lyft sedan armarna upp och låt axlarna vara den högsta punkten. Kom sedan kontrollerat ner igen och upprepa.

Rodd

Muskler som tränas: främst rygg

Stå upprätt med bandet under fötterna och en ände i varje hand. Böj överkroppen lite fram och se till att ryggen hålls rak. Spänn magen och tryck skulderbladen tillbaka samtidigt som du drar armarna uppåt. Armbågarna pekar rakt bakåt och undvik att lyfta med ryggen. Smyg sedan kontrollerat tillbaka till startpositionen och upprepa.

Triceps press

Muskler som tränas: Baksida arm – triceps. 

Stå på knäna med banden fäst under samtidigt som du håller i bandet över huvudet. Böj armvecket nedåt bakom huvudet, nudda händerna i ryggen och pressa sedan uppåt. Undvik att du böjer magen eller håller spännet mot kroppen. Tryck fram bröstet och skulder bakåt under övningen.

Knäböj

Muskler som tränas: Rumpa och lår

Stå lite bredare än höftbredd medan tårna pekar lite utåt. Fäst bandet under benen och över skulder/nacken. Håll bröstet framåt, skulder tillbaka och lyft blicken framåt. Starta övningen med att böja knäna och låt höften glida bakåt. Tänk att du sätter dig ned på en stol som står ganska långt bakom dig. Kom ned till lite under 90 grader samtidigt som överkroppen hålls rät och fin.

Pressa dig sedan uppåt och tillbaka till startpositionen. Spänn rumpan ordentligt när du nått längst upp innan du går ner igen. Se till att behålla tyngden på hälarna och se till att knäna böjs över tårna och inte åt sidan vid själva böjningen.

Skulderbladspress

Muskler som trenes: Skulder

Fäst banden under fötterna och håll dem med handflatorna vänd uppåt. Pressa banden upp över huvudet, spänn magen och se till att behålla en stolt hållning med bröstet fram och skulderna tryckta bakåt. Kom kontrollerat ner igen och upprepa.

HÄR HITTAR DU MER INSPIRATION: