BLOGGMENY

SYNNE BAKLID

24 år, bor i Oslo och jobbar som personlig tränare på Raw Trening i Lysaker. Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och har en kandidatexamen i näringslära. Jag älskar att vara aktiv och har tidigare sysslat med långdistanslöpning, orientering, friidrott och artistisk gymnastik. Gick bland annat Toppidrettslinje med inriktning på uthållighetssporter på Drammen VGS. Träning har därför alltid varit en stor del av vardagen, både genom idrotten och på fritiden. Nu tränar jag för det är roligt och för att jag älskar att kunna träna precis när jag vill. Det ger mig massor av energi.

Jag är en riktig semestertränare. Jag tränar mest när jag har semester, för då har jag tid att träna mycket. Men semesterträning för mig är mer upplevelser än träning. Det är mycket skidturer på fjället om vintern och löpturer om sommaren. Jag utnyttjar också olika möjligheter att göra andra saker, t.ex. rullskidor, cykling, klättring, kanotpaddling m.m.

För mig är det viktigt att semesterträningen också är lite lek och skoj. Men det är så klart inte alltid överallt man har möjlighet att göra sådana träningspass. Jag måste ju också få in lite styrketräning under semestern. När det gäller styrke- och intervallträning när jag är bortrest, så älskar jag korta, varierande och effektiva träningspass med god hjälp av hemmaträningsutrustningen från Abilica. Det som är bäst med sådana pass är att de kräver lite utrustning, går snabbt att utföra och kan utföras var jag än befinner mig. Dessutom ger de mycket mer än en lugn löprunda.

TRÄNINGSPROGRAM

Här kommer några övningstips och en form av cirkelträning.
Passet genomförs 4×4 minuter med en minut paus.
Börja med en av övningarna och genomför sedan alla fyra efter varandra och försök hinna så långt som möjligt på fyra minuter. Sedan tar du en minut paus och börjar där du slutar. Lycka till! 🙂

ÖVNING 1

Vanlig hopp med Abilica JumpUp

50 hopp med hopprep

ÖVNING 2

Spänsthopp i trappa

Hoppa så många du klarar på ett hopp och gå ned igen.
Kör 10 vanliga och sedan 5 på varje ben.

ÖVNING 3

Löpning

Hitta en liten runda eller sträcka som du löper x antal gånger fram och tillbaka. Hur lång tid du vill att det ska får du bestämma lite själv.

ÖVNING 4

Krabbgång med band

Fäst ett band ovanför dina knän och ett nedanför. Gå sedan tio steg framåt och sedan tio steg bakåt. Håll en bred position och jobba med att pressa knäna ut i sidan hela vägen.

HÄR HITTAR DU MER INSPIRATION: