BLOGGMENY
Cirkelträning

5 effektiva övningar till semesterträningen

Det här är ett annonssamarbete tillsammans med Abilica

De här övningarna är inte bara riktigt effektiva – de kräver så lite redskap att du till och med kan göra dem på semestern.

Snart är det semester för de flesta av oss och många tycker det är svårt att fortsätta med träningsvanorna som vi har i vardagen. Många prioriterar annat än att träna när vi till exempel reser bort på semester. Så behöver det inte vara! Har du byggt upp en bra träningsgrund är det dumt att inte uppehålla den när du är på semester.

Fortsätter du träna på semestern blir det lättare att komma tillbaka till vardagen efteråt. Det finns många träningsprodukter som är små och enkla att ta med sig när du reser, och det finns det massor av övningar du kan göra med din egen kropp som inte kräver mycket utrymme eller tid. Till exempel kan du ta med dig träningsband, slynga, hopprep, träningsmatta eller en yogamatta.

Övningarna

Här är några roliga och effektiva övningar du göra på semestern:

1. Sprint med träningsband
Jobba tillsammans i par som på bilden under. Tänk inte på att springa snabbt, utan ha fokus på steget och lyft benen tillräckligt högt. Den som håller i bandet måste hålla igen, men inte så mycket att partnern inte kommer framåt.

2. Rodd med träningsband
Sätt dig ner med träningsbandet runt benen som på bilden under. Håll ryggen rak.

3. Hoppande knäböj i slynga
Fäst slyngan i en dörr, vägg eller andra fästpunkter som finns där du tränar. Gör en vanlig knäböj och avsluta med ett hopp med rak kropp.

4. Pushups med träningsband
Fäst träningsbandet som på bilden under. Gör en vanlig push-up.

5. Hopprep
Variera gärna genom att ibland köra med båda benen och ibland ett ben. Du kan också variera tempot och längden när du tränar med hopprep.

Träningsapp

Abilica har en egen gratis träningsapp som är jättebra att ha på semester. Här kan du skapa ditt eget träningsprogram, och instruktören följer dig genom övningarna för att se till allt du ger allt! Träningsappen finns för både iOS och Android.

Annons

Lämna en kommentar